Etiopiskt kaffe?

Tankar den 2:a advent…

Jag har aldrig riktigt kunnat släppa det etiopiska kaffet. Det är 15 år sen jag fick det rostat och malet framför ögonen på mig och upphällt i de små söta kopparna serverat med popcorn till. Just det, popcorn. Det som blev en vana under tre år föll sedan i glömska litegrann, tills jag plötsligt visste att jag bara måste förverkliga min dröm.

FINA BÖNAN startades i maj 2016 eftersom jag skriver läromedel och behövde ha ett företag för detta och så hände en del saker som ledde till kontakten med rosteriet Ya bunna och Sara. Vi gillade genast varandra och idéen att erbjuda det bästa kaffet för den svenska marknaden tog fart. Jag satsar alltså på att rosta kaffebönorna i Etiopien så att råvaruförädlingen gynnas där. Många köper green beans men det gör inte jag. Sara och jag är med i nätverket #She trades som är ett nätverk för kvinnliga entreprenörer.

Men klänningarna då? Jo de kom in i bilden när jag sprang på företaget du Mildes danska design av de två systrarna i Danmark. Genom klänningarna och samarbetet med dem har jag lärt mig att hantera min webbbutik – en Tictail shop – http://www.finabonanshop.se och fått fin respons på klänningarna som faktiskt är ganska unika. De är sköna, coola, skrynkelfria, bra kvalitet och med en spännande design. Jag kommer att satsa på höst och vinterkollektionerna endast.

Företaget växer organiskt på sidan om mitt jobb som lärare så det får ta sin tid liksom. Naturligtvis vill jag kunna erbjuda er det goda kaffet så snart som möjligt och jag lovar att höra av mig när kaffebönorna är här! Jag jobbar för att det ska bli möjligt att köpa dem i januari 2017.

På återhörande alltså!

Fina hälsningar

Anki