Kaffe förstås ☕

20170728_172729_rmedited_BKaffe är något vi tar för givet i vardagen men om vi tänkte lite mer på hur kaffekedjan skulle kunna förändras för att stötta lokalbefolkningen så att de kan leva på sitt kaffe, ja då skulle vi kunna göra enorm skillnad just därför att vi dricker kaffe varje dag.

En sak som jag har tänkt på är att vi är hälsomedvetna och ibland miljömedvetna också, men tänk om vi kunde bli kaffekedjemedvetna också? Så fint det det skulle kunna vara. Finns det jobb i Etiopien och löner som går att leva på så skulle fler se hoppfullt på framtiden. Å ser man hoppfullt på framtiden så ger det enorma effekter för både landet och individen.

Vi behöver tänka på det varje gång vi dricker kaffe. Vi är medskapare av en dålig kaffekedja om vi inte väljer ett #Specialtycoffee som är märkt med denna symbol. Det är ett kaffe som importerats från en specifik farm till 30% högre pris så att bonden kan leva på det. Det är över 85 poäng på SCA-skalan dvs inte det vanliga konsumtionskaffet. Det är alltså bästa kvalitén och ger bästa livsvillkoren för bonden MEN lite dyrare för dig som köper det. Det måste vi börja tänka på också. Kaffet är för billigt helt enkelt.

Så vill du hjälpa till med att skapa en Fair Coffee Chain – En rättvis kaffekedja där etiopierna själva kan klättra på kaffekedjan och LEVA på den så ska du beställa kaffebönor av FINA BÖNAN! ☕☕☕☕☕