När det kommer ett mejl från farmen… och en bild…

Jag blir så glad när Mr Hussein Ambo hör av sig från farmen. Nansabo Coffee heter hans farm och ligger i södra Etiopien. Kaffebönorna växer helt fritt och bland mango och annan frukt som gör att smaken på kaffet blir fruktigt. Fantastiskt va!

Nu är lagret tomt och FINA BÖNAN vilar lite och planerar för framtiden. Ett gott samarbete har vi jobbat på tillsammans och det känns roligt. Farmen utvecklas, förbättras och bara en sån sak att Mr Hussein Ambo numera tar jättefina foton och verkar förstå att det gör mig glad.

Vi som dricker kaffet i vår del av världen gillar att se vart kaffebönorna kommer ifrån, eller hur? Det är inte möjligt att veta det om det inte är ett Specialty Coffee helt enkelt. Dessutom blir smaken mer utpräglad och smakrik när det inte är en blandning som det mesta av konsumtionskaffet är.

Det ska inte hänga på rostningen heller, för ett mörkrostat kaffe gör mig alltid misstänksam. Man ska inte ”rosta bort” smaken om det är en kvalitetsböna och ju bättre böna desto mildare rostning. Ja så ska det va! På den punkten har jag inte ändrat mig och min affärsidé.

I februari skördas det på farmen igen, och sen dröjer det någon månad igen tills nästa skörd. Jag återkommer när jag har bokat ett lass med goda och fina kaffebönor från Nansabo-farmen. Jag återkommer ska ni se. Den som väntar på något gott… ☕