VÄLKOMMEN till FINA BÖNAN AB!

”Taste the difference, make a difference”

FINA BÖNAN grundades sommaren 2017. Vi importerar 100% Arabica kaffebönor från kaffets ursprungsland Etiopien och inte vilken kaffeböna som helst, utan endast den allra FINASTE BÖNAN från en specifik farm. Speciality Coffee. Single Origin. Grade 1. Kaffet är av högsta kvalitet och denna soltorkade böna har en helt fantastisk fyllighet.

Tanken på att göra en kafferevolution har funnits länge. Vi vet att vi gör skillnad genom att låta etiopierna själva leva på HELA kaffekedjan. Nästan alla kaffebönor rostas i Europa eller i Sverige medans vår tanke är att ALLT ska göras i Etiopien. Rostning och packning också. Dessutom stöder vi kvinnorna i kaffebranschen från plockning till rostning så mycket vi kan. Vi bryter kaffekedjan så att de som bor och jobbar i kaffets ursprungsland själva kan leva på det och vi utvecklar bättre villkor för alla involverade hela vägen.

Hur smakar det? De soltorkade bönornas naturliga fyllighet har en spännande kryddighet med inslag av fruktighet och apelsintoner som är det typiska för det etiopiska kaffet och lämnar en mjuk och balanserad eftersmak. Det är en smakupplevelse!

Historien bakom FINA BÖNAN:

FINA BÖNANS historia är kopplad till Etiopien då familjen bodde i Addis Abeba för 15 år sen. Vi glömmer aldrig det underbara kaffet. Nyrostat och nymalet! Ja det var under den här tiden som vi upptäckte skillnaden på kaffe och kaffe. Etiopien är kaffets ursprungsland och deras kaffekultur har likheter med den svenska fikakulturen så vi kände oss som hemma i Etiopien. Åren gick och drömmen om att ta hit det bästa kaffet till Sverige har funnits sen dess.

FINA BÖNAN vill erbjuda den bästa smakupplevelsen av ett unikt kaffe direkt från bonden till din kopp och samtidigt bryta kaffekedjan och öka vinsten och förbättra livsvillkoren i Etiopien Läs mer under fliken KAFFET

FINA BÖNAN har en webbbutik. Beställ direkt!

Du kan betala med Swish, PayPal eller kort.

Fina bönan 17-172, Etiopiskt kaffe

FINA HÄLSNINGAR

Anki Bjuhr

Grundare av FINA BÖNAN AB

Kontakt: order@finabonan.se

SCA_MT_With_Logotype_Stone_RGB

FINA BÖNAN is a member of Speciality Coffee Association which means we only import Q-grader coffee beans of the highest quality, grade 1.

%d bloggare gillar detta: