FINA BÖNAN AB importerar en specifik kaffeböna av högsta kvalitet från en farm i Etiopien. Tillsammans med kaffeodlaren och ett rosteri i Addis Abeba utvecklar vi en unik smakupplevelse. Denna soltorkade böna har en helt fantastisk fyllighet. FINA BÖNAN är medlem i Speciality Coffee Association vilket utlovar kvalitet och garanterar att bönan är en Q-grader. Vi importerar endast grade 1.

Kaffebönorna odlas på en farm i södra Etiopien och kaffet växer på hög höjd med mycket sol. Etiopien är kaffets ursprungsland, 100% Arabica. Kaffebönorna är soltorkade vilket är en process som ger en intensiv smakupplevelse. Smaken kan beskrivas som fruktig och fylligt mild med ett härligt inslag av persika och apelsin som är unik.

IMG_20170730_165130_156

Kaffeodlingen ligger i södra Etiopien. Den ägs av en familj som drivit odlingen i många år och har 186 anställda. Kaffebönorna växer naturligt och inga bekämpningsmedel används. Kaffebönorna handplockas och sedan soltorkas de på bäddar i solen. Därefter är det dags för rostningen. Vi samarbetar med ett rosteri som rostar och packar kaffet i Addis Ababa vilket stöttar kaffekedjan och skapar jobb i Etiopien så att fler kan leva på kaffet och vi kan njuta av det rättvist.

Fina bönan 17-172, Etiopiskt kaffe

FINA BÖNANS symbol ”Jabeena” är en kaffekanna som används till kaffekokning i Etiopien. Det är en ceremoni som tar lång tid så blir du bjuden på kaffe så är det inget snabbkaffe precis. Först rostas bönorna, mals och kokas sakta i Jabenan. Sen dricker man minst 3 koppar, jovisst här finns ”tretåren”.

KONTAKT:

order@finabonan.se

Fina hälsningar

FINA BÖNAN AB | STOCKHOLM

Medlem i Speciality Coffee Association Europe.

SCA_MT_With_Logotype_Stone_RGB

%d bloggare gillar detta: